Apple е готов за производство в Индия

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 20.01.2017

Логото на Apple на фасадата на мол в Шанхай, Китай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Логото на Apple на фасадата на мол в Шанхай, Китай. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Мениджъри на Apple трябва да се срещнат с официални представители на властите в Ню Делхи през следващата седмица, за да обсъдят перспективите за започване на производство в Индия през тази година. Това обяви главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в своя технологичен коментар в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Apple, компанията с най-голяма пазарна капитализация в света, настоява за дълъг списък от финансови отстъпки от Индия, една от най-бедните страни в света. Сред исканията е и 15-годишна данъчна ваканция за внос на компоненти и оборудване.

Силният долар и отслабване на продажбите в традиционния компютърен бизнес понижиха допълнително приходите на IT гиганта IBM в края на годината. През четвъртото тримесечие приходите спадат в сравнение със същия период на миналата година с малко над 1% до $21,8 млрд., обяви компанията след края на борсовата сесия в четвъртък, цитирана от DPA. От над четири години IBM се бори със свиването на приходите, като това е 19-о поредно тримесечие на спад.

Очаквайте видео с целия коментар. 

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути