Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Икономиката през геополитическия перископ

Проф. Динко Динков, УНСС, Бизнес старт, 18.01.2017

Проф. Динко Динков, УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Динко Динков, УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Заглавието за отговорно управление, което беше поставено на Световния икономически форум в Давос, е опит да се търсят отговорите на отдавна очертали се въпроси, свързани с оценката за несправедливото разпределение на благата в резултат на прогреса, който постига човечеството. Това коментира преподавателят в УНСС проф. Динко Динков в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев. 

Икономистът коментира и речта на британския премиер Тереза Мей пред парламента вчера, 17 януари. "Тереза Мей наблегна на очакванията, че Великобритания може да стане магнитът, който да привлече талантите на света", посочи проф. Динков. Британският премиер постави фокус върху четири аспекта, а именно - Великобритания да стане по-сигурна, по-справедлива, по-силна и да се превърне в глобален фактор, отбеляза той. 

Според проф. Динков не бива да се пренебрегва ролята на Великобритания в съвременната международна система, тъй като нейните възможности за влияние не са ограничени. 

Какво е мястото на Европа на международната сцена? Ще бъде ли изправен Доналд Тръмп пред избор да заеме страна - Великобритания или ЕС? Какви са перспективите пред партньорските отношения между Европа и САЩ? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт