Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

2-3 пъти ръст на продажбата на електромобили в България през 2016

Илия Левков от Индустриален клъстер Електромобили, Бизнес старт, 17.01.2017

Илия Левков от Индустриален клъстер Електромобили. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илия Левков от Индустриален клъстер Електромобили. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темповете, с които електромобилите навлизат в България, са невероятни. През 2016 е отчетен между 2 и 3 пъти ръст на продажбите спрямо предходната година. Това обяви Илия Левков от Индустриален клъстер Електромобили в предаването "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му бизнесът и общините са много активни в процеса по въвеждане на този вид автомобили, като все повече логистични и всякакъв вид обслужващи компании търсят решения с електрически превозни средства.

Левков коментира и действията на общините, като посочи, че те имат много сериозна роля в инфраструктурата и стимулите и регулациите. 

Те биха могли да създадат регистър с възможни точки за инвестиции и изграждане на зарядна инфраструктура. За електромобили не се плащат синя и зелена зона, нито общински данъци. Искаме да мотивираме по-голяма част от общините да обслужват с електрически автомобили дейностите в парковете и градините.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт