Facebook - защитник на достоверните новини?

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 12.01.017

Честни сини очи. Марк Зукърбърг, главен изп. директор и основател на Facebook Inc. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Честни сини очи. Марк Зукърбърг, главен изп. директор и основател на Facebook Inc. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Facebook стартира Journalism Project - проект за стартиране на партньорства с медиите. Компанията ще се фокусира върху подобряването на форматите, чрез които разказва истории. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. "Става дума за стриймингът на живо, за 360-градусовите видеа, както и за instant articles, за да позволи на читателите да виждат по няколко истории едновременно". 

"Компанията заяви, че ще работи с трети страни за промотирането на достоверни новини и за подпомагането на потребителите да решават сами кои източници са достоверни и на кои могат да вярват".

България попадна в новините на големите технологични компании. Китайският гигант в електронната търговия Alibaba  обмисля голяма инвестиция в България. Компанията обмисля изграждането на европейски логистичен център в България, разкрива информация на сайта на българското правителство, както и китайски информационни агенции, добави Кирилова. "Това стана ясно, след като представител на Alibaba и на други големи китайски компании се срещнаха с премиера вчера, 11.01.2017". 

"До момента от Алибаба не са коментирали информацията. Не е ясно още в какъв размер ще е инвестицията".

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

  

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути