Технологичният пейзаж се прекроява

Технологичен коментар, 10.01.2017

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Yahoo обяви, че ще се преименува на Altaba, а главният ѝ изпълнителен директор Мариса Майер ще напусне борда на директорите, след като бъде приключена сделката с Verizon Communications. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

Yahoo има споразумение да продаде основните си интернет активи, които включват дигиталната реклама, имейл услугата и медийни активи на Verizon, като ще бъдат платени 4,83 млрд. долара, каза още Кирилова. Параметрите на сделката, обаче може да се променят в следствие на кибератаките, които засегнаха значителен брой потребители на Yahoo. 

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е провел "страхотна среща" с изпълнителния председател на китайската компания за електронна търговия Alibaba Джак Ма в понеделник, по време на която са обсъдили планове за създаването на 1 млн. нови работни места в САЩ през следващите пет години, добави Кирилова. 

"С Джак ще направим някои страхотни неща", заяви Тръмп в Trump Tower в Ню Йорк, цитиран от CNBC. По думите на Джак Ма експанзията на Alibaba ще е с фокус върху продукти като облекло, вино и плодове.

Социалната мрежа Facebook ще започне да тества пускането на реклами в рамките на видеата в нейната платформа - ход, който има за цел да помогне на медийните компании и на самата нея да генерират приходи от увеличаващата се аудитория, която гледа клипове. Компанията тества реклами, които се появяват по време на видео стрийминга на живо - в услугата Facebook Live, но новите усилия са свързани с разширяването на тази програма, така че да бъдат обхванати и другите видеа. Идеята е да се разграничи от YouTube и да не пуска реклами в началото на видеата.

Още технологични новини четете на Investor.bg

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути