Nokia се завръща

Технологичен коментар, Бизнес старт, 09.01.2017

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Google представи най-новата си система за самоуправляващи се автомобили в Детройд. Това е система, свързана с минивана Chrysler Pacifica, като комапнията посочи, че технологията вече е значително по-добра от представената в миналото и се предлага на по-достъпна цена. Компанията до момента е обявила договорености с Fiat Chrysler Automobiles и подготовка за такива с Honda Motor. Това каза технологичния редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"HMD Global, финландската компания, която притежава правата да използва името на марката Nokia за производството на смартфони, представи тази неделя своя първи смартфон, насочен към китайските потребители, който струва 1699 юана (246 долара)".

Пускането на устройството на пазара представлява първото излизане на култовата марка от 2014 г., когато Nokia Oyj избра да продаде цялото си подразделение за смартфони на Microsoft. Новото устройство Nokia 6 работи с Android и е изработено от Foxconn. 

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути