Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

20 млн. лв. отделя Столична община за зимно почистване

Дончо Барбалов в Бизнес старт, 09.01.2017

Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси на Столична община. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси на Столична община. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Зимното почистване не е само въпрос на пари, но и на организация и контрол върху работата на фирмите, за да се плати само извършеното от тях. Това каза заместник кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"На този етап не може да се каже дали зимата ще излезе по-скъпа на Столична община, но не очакваме затруднения. В края на миналата година одобрихме оперативните планове за зимно почистване и предвидените средства са 20 млн. лв. Очаква се те да бъдат достатъчни, за да може да се почисти града". 

Средствата са същите, като миналата година, каза още Барбалов. "Ако останат средства от почистването през зимата те се пренасочват за почистване през лятото. Няма загуба на финансов ресурс". 

"Днес очаквам да бъде внесен проектът за бюджет за 2017, за да бъде одобрен от Общински съвет до края на месеца".

Бюджетът на общината в своя окончателен вариант е в размер на 1,265 млрд. лв, като 401 млн. лв. е капиталовата програма за 2017, каза гостът. "Очакваните приходи от данъци и такси да бъдат 620 млн. лв., а като цяло бюджетът в сравнение с миналогодишния в частта собствени приходи е с 26 млн. лв. повече".

Как общината се стреми да стимулира потреблението на обществения транспорт? Какви са контролните механизми за заплащане на компаниите за почистване в София?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт