Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кои са най-големите политически рискове през 2017

Симеон Николов, Център за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения, Бизнес старт, 05.01.2017

Президентът на САЩ Барак Обама по време на последната си среща с военното ръководство страната за своя мандат Снимка: Kevin Dietsch/Pool via Bloomberg Президентът на САЩ Барак Обама по време на последната си среща с военното ръководство страната за своя мандат Снимка: Kevin Dietsch/Pool via Bloomberg

Най-големият риск за глобалната сигурност през 2017 година ще бъдат отношенията по оста Русия - НАТО, които ще зависят най-вече от курса на новата администрация във Вашингтон начело с Доналд Тръмп. Това заяви Симеон Николов от Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения в предаването "Бизнес старт". Според него отстъплението на Ислямска държава в Сирия и Ирак няма да намали способността на терористичната организация да извършва атаки на други места, включително и в Европа. 

2017 година за Европа ще бъде преди всичко по-трудна, каза Николов. Най-голямата промяна в следващите три месеца ще бъде преходния период, свързан с встъпването на Доналд Тръмп в длъжност, допълни той. 

Едва след това бих поставил заплахата от бежанската криза, тъй като тя е дългосрочен проблем, каза анализаторът. На трето място е проблемът с тероризма, а на четвърто, специално за България - събитията в Турция, добави той.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Бизнес старт