Продажбите на Tesla по-ниски от очакваното

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 04.01.2017

Снимка: Christopher Goodney/Bloomberg Снимка: Christopher Goodney/Bloomberg

Американският високотехнологичен производител на електрически коли Tesla представи резултати за продажбите си през изминалата година. Те са разочароващи, защото компанията не успя да постигне амбициозните цели, които беше заложила. Компанията на Илон Мъск е продала общо 76 230 коли, а през октомври Tesla потвърди, че  възнамерява да достави поне 80 хил. коли на клиентите си през 2016. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

През последното тримесечие продажбите са спаднали спрямо тези през същия период на миналата година с 9,4 на сто от 24 500 до около 22 200 коли. Прехвърлянето към нов хардуер за асистентската система за водача е забавило временно производството, пояснява Tesla. За компанията данните представляват сериозен удар. В следборсовата сесия акциите се обезцениха с 1,7 на сто.

Японски медии съобщиха, че Toshiba се сблъсква с нови счетоводни обвинения. Комисията за финансов и борсов надзор в страната подозира индустриалната група, че в продължение на 3 години - за периода между 2012 и 2014 - печалбата на поделението за компютри е била надута доста сериозно. 

Samsung ще представи своите резултати официално в петък, но очакванията са, че корейският производител ще отчете най-високата си тримесечна печалба от поне 3 години насам и то въпреки скандалите с изтегления от пазара Galaxy Note 7

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути