Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

КЗП отчита намаляване на нарушенията през 2016

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов, Бизнес старт, 03.01.2017

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През 2016 продължава тенденцията от предходната година на намаляване на процента на нарушенията при извършени проверки на подадени сигнали от граждани. Търговците имат съзнание, че трябва да бъдат коректни и лоялни към своите клиенти. Това обяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

През празничните дни са получени около 50 сигнала, което по думите на Маргаритов е доста по-малко, отколкото в предишни години, когато е имало случаи и на двойно повече.  

Той посочи, че се запазва тенденцията да се получават над 20 хил. жалби и сигнали годишно. На първо място за поредна година са телекомуникациите и телекомуникационните услуги – 35-40% от всички жалби. На следващо място с дял от над 20% са жалбите и сигналите срещу качеството на стоките за бита, а 18-20% от жалбите са срещу естествените монополисти. 

По думите на Маргаритов тенденциите в България са в унисон с европейските и дори "в някои аспекти у нас потребителската защита е на по-добро ниво от пазари с много по-големи традиции на развитие". 

Какви приоритети си поставя КЗП през 2017?

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт