Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Колко струва здравеопазването

Д-р Николай Болтаджиев от Асоциацията на частните болници и изпълнителен директор на болница “Св. Богородица”, Бизнес старт, 29.12.2016

Д-р Николай Болтаджиев от Асоциацията на частните болници. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Николай Болтаджиев от Асоциацията на частните болници. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

2016 в здравеопазването премина под знака на свръхрегулация на системата, администриране и свръхадминистриране, което води оскъпяване на услугите и влошаване на качеството. През тази година нямаше нито една стъпка в хода на реформите, която може да бъде оценена с положителен знак. Това коментира д-р Николай Болтаджиев от Асоциацията на частните болници и изпълнителен директор на болница “Св. Богородица”, София в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му с решение на надзора на НЗОК от 20 декември се намаляват бюджетите на болниците средно с 15% за декември. "Това става с анекси към договорите, които се подписват на 28 декември, когато бюджетите отдавна са изпълнени - декларира се, че няма да бъдат платени 15% от вече изработените пари", отбеляза д-р Болтаджиев. 

Според него трябва да има дерегулация на системата, да се създаде реална конкуренция, тъй като само по този начин може да се търси качество на по-ниска цена. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт