Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ниски обеми на търговия на пазарите в Азия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, 28.12.2016

Ришаад Саламат от Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат от Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След коледните празници наблюдаваме изключително малко промени в стойността на акциите на пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион. С навлизането в последната търговска седмица за годината обемите на търговия се задържат ниски. Това идва на фона на сесия на Wall Street, която успя да достигне рекордно високи нива за технологичния индекс Nasdaq. Индексът на сините чипове Dow Jones все още ни предизвиква, като е на 55 пункта от психологическата граница от 20 000 пункта. Това коментира пазарният анализатор Ришаад Саламат от Bloomberg Хонконг в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с Йоанна Николова. 

В Япония индустриалното производство не отговори с малко на очакванията, но все пак се покачи с най-много от 5 месеца. Toshiba обаче изпитва сериозни проблеми като акциите ѝ спаднаха с над 20% след информация за по-голям дълг от очакваното, който достига милиарди. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт