Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Зимният туристически сезон 2017 стартира много силно

Благой Рагин в Бизнес старт, 23.12.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

2016 наистина се оказа една от най-силните години, не само като оборот и гости, но и като приход към хазната. Месец декември тази година е един от най-силните ни зимни месеци. Това каза Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (БХРА), в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. 

От осми декември до сега всички зимни курорти работят успешно, каза още Рагин. "Нямаше достатъчно сняг, но имаше минусови температури и много слънце, а това е дар божи, особено когато са на разположение машини за сняг".

2016 ще изпратим като много успешна бизнес година за българския туризъм, категоричен бе председателят на БХРА. По думите му единствените опасения са да не би през 2017 да разклатим страната политически

"Никой не може да излъже свободния пазар. Той регулира отношенията и в туристическия бранш и няма нищо страшно в това собствеността да сменя притежателя си, особено когато успееш да върнеш капитала си. Хубаво е да има движение", коментира хотелиерът.

Вижте целия коментар:

  

Последни новини
Още от Бизнес старт