Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Цената на приятелството в геополитиката

Мехмед Юмер, журналист, Бизнес старт, 21.12.2016

Мехмед Юмер, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мехмед Юмер, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Терористичният акт в Турция дойде непосредствено преди срещата на външните министри на Русия, Турция и Иран за съдбата на Алепо. Покушението срещу руския посланик е пробив в системата за сигурност, но твърдението, че е извършено от хора, свързани с опита за метеж, не е основателно. Това коментира журналистът Мехмед Юмер в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Русия, Турция и Иран все пак остават гарант за стабилното и мирно решаване на конфликта в Алепо. На този етап не се обсъжда и смяна на режима в Сирия, стана ясно от срещата вчера, посочи журналистът. 

Руският и турският президент изразиха близки становища след атентата в Анкара. Те се обединиха около позицията, че подобен акт цели да разруши стоплилите се отношения между Русия и Турция. 

Според Юмер отношенията между Турция и Русия няма да пострадат след атентата. "Наблюдава се завой на Турция към сближаване на отношенията с Русия. На този етап няма сериозен разрив в отношенията между Русия и Турция", отбеляза той. 

Вижте повече във видеото:

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт