Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво губи Шотландия при Brexit

Стоил Моллов в Бизнес старт, 21.12.2016

Стоил Моллов, експертът по европейско право. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стоил Моллов, експертът по европейско право. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Шотландия усети като подигравка решението на референдума във Великобритания, защото вотът й за оставане в рамките на обединеното кралство бе заради неудобството, което би предизвикало кандидатстването за членство в ЕС на една отделена Шотландия. Това каза експертът по европейско право Стоил Моллов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. Той коментира представения от Шотландия план за действие при Brexit.

"Шотландският план нито помага, нито пречи на Тереза Мей, но очертава темите, които ще бъдат важни и първите, на които ще се търси решение".

Какви са шансовете да договорят условия за Великобритания, подобни на Лихтенщайн, Норвегия и Исландия за участие в единния пазар и след излизането от ЕС? Две или десет години е по-реалистичен срок, в който да се договорят нови условия за свободна търговия и митнически съюз между Великобритания и ЕС?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт