Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Кадрови трусове и кредитни изненади в Twitter и Tesla

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, 21.12.2016

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

До 1,8 млрд. долара достигна кредитната линия на Tesla Motors Inc., след като компанията увеличи кредитния си капацитет чрез две кредитни споразумения за 500 млн. долара. Това се случва само два месеца, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви в постинг в Twitter, че до края на годината компанията няма да има нужда от увеличаване на кредитния си потенциал. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова

Кадровите проблеми се задълбочават в Twitter, каза още Попов. "Адам Месинджър напуска по собствено желание и е поредният удар срещу дружеството. след като и главният оперативен директор Адам Бейн подаде оставка. Нито Бейн, нито Месинджър заявяват с какво ще се занимават, но новините не се отразяват добре на акциите на компанията". 

Американският технологичен концерн Amazone разпродаде своите гласово активирани високоговорители Echo, подчертавайки за пореден път затрудненията си за правилно прогнозиране на търсенето по време на пазаруването за празниците.  

Повече технологични новини четете на Investor.bg.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт