Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Шефовете на Tesla и Uber стават икономически съветници на Тръмп

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 15.12.2016

Доналд Тръмп. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Доналд Тръмп. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Главните изпълнителни директори на Tesla и Uber Илон Мъск и Травис Кланик се присъединяват към екипа от икономически съветници на Доналд Тръмп. Двамата ръководители на компании в транспортния сектор са избрани за членове на Форума за стратегия и политика заедно с председателя и главен изпълнителен директор на PepsiCo Индра Ноой. Това коментира Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Създаденият в края на декември форум ще предлага консултации в сферата на икономиката и ще бъде призоваван да се среща с президента често, за да споделя своя специфичен опит и познания, докато държавният глава изпълнява плана си да върне работни места в САЩ и да направи Америка велика отново. 

Американската технологична индустрия беше опозиция на Тръмп преди изборите заради антиимигрантската му реторика. Силициевата долина до голяма степен разчита на имигранти, за да задоволява нуждите си от работна сила. След изненадващата победа на Тръмп обаче индустрията започна внимателно да проучва как може да работи с него.

Yahoo обяви, че е разкрила още една кибератака срещу нейните системи, която е била извършена през август 2013, но става ясна чак сега. Компрометирани са данните на над 1 млрд. потребителски акаунта, което го прави най-големия пробив в историята до момента. Броят на засегнатите акаунти е два пъти по-голям от този при атаката от 2014. Новината накара Verizon Communications, която обяви, че ще придобие основните активи на Yahoo, да се замисли дали да не оттегли своето предложение за придобиване.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт