Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Негативни настроения на пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Бизнес старт, 15.12.2016

Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Настроението на пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион е негативно, въпреки че Япония е лъч светлина и донякъде компенсира спада. Гуверньорът на Японската централна банка Харухико Курода може би е доволен, че йената достигна 10- месечни дъна спрямо долара и се търгува на ниво от 117 йени за долар. Това каза в своя пазарен коментар Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Nikkei 225 се повишава с около половин процент, след като Фед натисна спусъка и подготви още няколко патрона за догодина. Централната банка предвижда 3 повишения на лихвите през 2017. Това определено не беше включено в оценката и пазарите възприеха като агресивен сигнал изказването на председателя на Фед Джанет Йелън.

Доларът е с най-големи печалби за деня. Силният долар се отрази и на цената на петрола. АSХ е с най-големи загуби, а петролни компании като Santos бяха засегнати.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт