Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Управлява ли бизнесът своите кадри ефективно

Румен Радев от АИКБ в Бизнес старт, 12.12.2016

Румен Радев от АИКБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Радев от АИКБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мениджърите и собствениците отдавна са разбрали, че ако искате да развиете успешен бизнес, неминуемо трябва да инвестирате системно и последователно както в заместващи мощности, така и в нови. Заедно с това се осъществява постоянна квалификация на работещите в компанията. Това обяви Румен Радев от АИКБ в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria, допълвайки обаче, че това все още не е масова практика за всички работодатели. 

Той посочи също, че при равни други условия една чешка фирма получава по-висока цена за продукцията си от една българска, като обясни, че ние постигаме по-добри цени, когато се опознаем с контрагентите след години.

Радев бе категоричен, че  увеличаването на продажбите с 10% не позволява на мениджмънта автоматично да увеличи трудовото възнаграждение с 10%.

Той коментира и образованието и ролята на държавата и бизнеса в него. "Крайно време е да си признаем, че имаме отделни ученици с много високи постижения, които са руезултат на конкретни усилия на частни учители, а не на системата", посочи Радев. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт