Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите в Азиатско-тихоокеанския регион последваха оптимизма при петрола

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, 12.12.2016

Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес фокусът на пазарите определено е върху петрола. Саудитска Арабия изненада инвеститорите във Виена. Тя не просто постигна сделка с производителите извън ОПЕК, но и представи своя версия на мотото "готова на всичко", като обяви допълнително свиване на добива освен това, което обеща през ноември. Това изпрати петрола нагоре с около 4,2%, а акциите също последваха оптимизма. Това коментира Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Продължаваме да виждаме положително влияние от избора на Тръмп, като финансовите и индустриалните акции се повишават. 

Най-големите печалби днес са в Япония. Пазарът там изтри всички загуби за годината, като йената се срина с 15% спрямо долара след изборите в САЩ и преди решението на Фед за лихвите тази седмица. Слабостта при йената се отрази добре на данните, като поръчките за машини скочиха с 4,1% спрямо месец по-рано. Индексът на производствените цени също е по-добър от очакваното.

Вижте целия коментар във видеото:


 

Последни новини
Още от Бизнес старт