Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Десетки столични училища ще бъдат ремонтирани през 2017

Дончо Барбалов в Бизнес старт, 09.12.2016

Дончо Барбалов, зам.-кмет по финансите на Столична община. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дончо Барбалов, зам.-кмет по финансите на Столична община. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Общински съвет е одобрил увеличение с 8 млн. лв. за 2016 на средствата за ремонт на улици и осветление, отделно от бюджета за 2017.  6 млн. лв са  за изграждане на улична мрежа и 2 млн. лв. - за изграждане на ново осветление в града в райони, където в момента липсва. Това каза заместник кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

Столична община ще започне реализация на проект за реконструкция на образователната инфраструктура с европейско финансиране, по който ще стартира обновяване на десетки училища столицата. ​В областта на транспорта има подготвен проект за развитие на градския транспорт, втора фаза. Очаква се догодина да започне неговото изпълнение, каза още гостът. ​ 

"Към края на ноември реализирахме 92,4% от годишните приходи и имаме 54 млн. лева по-големи приходи към края на ноември, спрямо същия период на миналата година. Тази година бе изключително добра финансово за община София, запазихме и висок рейтинг, равен на този на страната".

От днес тече срок за финализиране на общинския бюджет за 2017 и той ще бъде внесен за одобрение в първите дни на 2017, заяви Барбалов. "Надяваме се до края на януари да бъде приет и да започнем да го изпълняваме". 

Как ще бъде разрешен въпросът с евентуалното увеличаване на такса смет? Какъв е приносът на отделните данъци и такси по пера за данък за общинския бюджет през текущата година? Какъв е ефектът от задвиженото строителство? С колко са увеличени общинските средства за периода 2012 - 2016 по отделни приоритетни направления, без да се увеличават данъците и основните такси? Как ще се отрази политическата нестабилност на общинския бюджет? 

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт