Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Компаниите износителки се развиват с най-бързи темпове

Теодорос Полидорос, изпълнителен директор на ICAP Bulgaria, Бизнес старт, 08.12.2016

Теодорос Полидорос, изпълнителен директор на ICAP Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Теодорос Полидорос, изпълнителен директор на ICAP Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес климатът в България се подобрява, а компаниите износителки са тези, които се развиват най-бързо и с най-добри темпове. Това коментира изпълнителният директор на ICAP Bulgaria Теодорос Полидорос в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

През последните години енергийният сектор, производството на електротехническо оборудване, производството на храни и напитки, недвижимите имоти, IT индустрията, продажбата на едро и дребно отбелязват значително развитие, коментира още той. 

По думите му най-голямото предизвикателство пред българския бизнес е липсата на квалифицирана работна ръка. Риск представлява и слабото вътрешно търсене, свързано с гъвкавостта на законовата рамка, бюрокрацията, инфраструктура, политическата стабилност, отбеляза още Полидорос. 

По отношение на кредитния риск Полидорос подчерта, че се "наблюдава положително развитие и увеличение на вземанията на компаниите, но има много какво да се направи, за да може пазарът да се адаптира към този проблем". 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт