Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нужно е по-добро партньорство между културата и туризма у нас

Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма и Петър Иванов от Асоциацията на къщите за гости в Бизнес старт, 01.12.2016

Иван Нончев (вляво), Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма (в средата) и Петър Иванов от Асоциацията на къщите за гости (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Нончев (вляво), Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма (в средата) и Петър Иванов от Асоциацията на къщите за гости (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България може да развива туризма си през четирите сезона, 365 дни в годината чрез алтернативните форми на туризма, какъвто е културният. С тракийското си наследство и с част от културно-историческите забележителности определено сме познати в доста държави по света, но нямаме ясна концепция за добър национален маркетинг и добро партньорство между културата и туризма. Това обяви Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

"Маркетингът трябва да се прави с общи усилия, защото някои обекти са прекалено малки, за да правят всичко самостоятелно - както от гледна точка на финансов ресурс, така и като знания на собствениците. Ако всичко това се централизира, ще е по-лесно и ще има по-голям ефект", каза от своя страна Петър Иванов от Асоциацията на къщите за гости.

Занков обяви, че за следващата година се очаква увеличение с 30% на бюджета за реклама на България като туристическа дестинация. 

По думите на Иванов се забелязва доста голямо израстване през последните години и много от обектите се рекламират активно. Той допълни, че държавата може да подпомогне сектора с участие в изложения, организиране на информационни обиколки и други.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт