Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Работещо мнозинство в рамките на този парламент е невъзможно

Политическите анализатори Борислав Ангелов и Георги Харизанов в Бизнес старт, 30.11.2016

Иван Нончев (вляво), Георги Харизанов (в средата) и Борислав Ангелов (вляво). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Нончев (вляво), Георги Харизанов (в средата) и Борислав Ангелов (вляво). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Работещо мнозинство в рамките на този парламент е невъзможно да се състави. Около това мнение се обединиха политическите анализатори Борислав Ангелов и Георги Харизанов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

"Ако на Патриотичния фронт бъде връчен мандат, те ще се опитат да съставят правителство, тъй като основната линия на атака срещу тях в последните две години беше, че подкрепят властта, докосват се до нея, оглеждат се около позитиви и блага, които би донесла, но отказват пряко да носят отговорност. Така че те биха показали, че са готови да носят отговорността за едно управление и биха участвали пряко в него", заяви Харизанов.

Според него обаче участие на ГЕРБ в дебатите около възможността за сформиране на някакъв кабинет в рамките на това Народно събрание ще бъде удар по досегашните управляващи и ще е денят, в който БСП ще се превърне в първа политическа сила.

Ангелов посочи, че народът търси промяна и трябва да има предсрочни парламентарни избори. По думите му е много важно да не се нагнетява обстановката и да се създава допълнително напрежение в обществото. Той подчерта, че ние не се намираме в типичната политическа криза, а в парламентарна и правителствена. 

"Това, че референдумът се проведе в един ден с изборите изкриви и референдума, и изборите. Реалността след него показва, че този модел е невъзможен, изпълнен с недостатъци, но и, че голяма част от българите искат да гласуват мажоритарно. Въвеждането на референдума в пълния му вид сега е невъзможно и то би счупило окончателно политическата ни система", допълни Харизанов.

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт