Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Facebook Messenger вече и с игри

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 30.11.2016

Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Facebook разкри, че е вградила 17 игри в своето приложение Facebook Messenger, като този проект за начало е стартиран в 30 страни, а след това ще бъде достъпен навсякъде по света. Това е най-новият опит на компанията да накара хората да прекарват повече време в услугата и им позволява да играят изключително популярни игри като Pac-Man и Space Invaders. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на Samsung поскъпнаха след новините за потенциалното ѝ разделяне. Цената на книжата на компанията се повиши с 3,8% до 1 740 000 вона (около $1495) в Сеул, като през тази година те са поскъпнали с 38%.

Във вторник Samsung разкри, че се опитва да състави план за превръщането си в холдингова компания, а на по-късен етап ще има какво повече да каже по този въпрос. Идеята беше представена като възможност акционерите да получават по-голяма стойност и е в отговор на призивите на Elliott Management за по-отговорно управление. Може би най-важната причина за разделянето все пак е, че фамилията основателка на Samsung също така ще се радва на големи ползи от подобна структура на бизнеса.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт