Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бюджет 2017 не предвижда начини за по-голям ръст на икономиката

Депутатът от БСП-Лява България Димитър Горов, Бизнес старт, 30.11.2016

Депутатът от БСП-Лява България Димитър Горов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Депутатът от БСП-Лява България Димитър Горов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Големият проблем на Бюджет 2017 е, че в него не се предвижда вариант за по-голям ръст на икономиката. Най-добрата социална политика е инвестиционната. Ние смятаме, че с активна държавна политика в тази посока е възможно да се създаде ръст на икономиката и заетост. Това коментира депутатът от БСП-Лява България Димитър Горов в предаването "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Той подчерта, че в този вариант на парламент е много трудно да бъде формирано правителство, а по отношение на това то да е стабилно и с ясни цели и задачи е невъзможно. 

Горов посочи, че БСП-Лява България ще гласува против Бюджет 2017 и подкрепя единствено увеличаването на парите за БАН. "Каквото и правителство да дойде, то няма да има проблем с изпълнението на този бюджет, той подценява възможностите за по-високи приходи на хазната и практически отразява бюджетите от последните няколко години", обясни той.

Партията ще продължи с предложенията си за отмяна на плоския данък.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт