Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България е в постоянна политическа криза

Стефан Софиянски, бивш служебен премиер, Бизнес старт, 29.11.2016

Стефан Софиянски, бивш служебен премиер. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стефан Софиянски, бивш служебен премиер. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В този тип политическа криза, в която сме в момента, България се намира от 10 години насам. В рамките на този период биват сменени шест правителства. От присъединяването си към ЕС правителствата в България почти нямат изкаран пълен мандат. Това коментира бившият служебен премиер Стефан Софиянски в предаването "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Най-добрият вариант в момента е да се състави експертно правителство, да се мобилизира парламентът и приеме проект за нова конституция, за да бъде свикано Велико народно събрание, смята Софиянски. Трябва се потърсят по-ефективни механизми на управление чрез преструктуриране и промяна на държавното устройство, подчерта бившият служебен премиер.

По думите му бюджетът е рутинен и не съществуват рискове при неговото изпълнение. Реакцията на обществото е срещу политическата класа. Ако има по-силно правителство, администрацията ще върви напред и ще върши повече работа, смята още той.

Според Софиянски най-важното в момента е да се ускори усвояването на еврофондовете и да се прекъсне тенденцията на постоянно повишение на външния дълг.   

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт