Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българи създадоха първата чаша за кафе, която става за ядене

Предприемачите Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов в Бизнес старт, 28.11.2016

Предприемачите Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Предприемачите Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предприемачи от Пловдив създадоха първата чаша за кафе, която става за ядене. Тя се прави изцяло от зърнени култури, не съдържа консерванти и е напълно екологично чиста. Препоръчителното време за употреба е 40 минути, но на практика течността се задържа вътре много повече, като според официалните проведени тестове пълният разпад е след над 20 часа. Това коментираха създателите на Cupffee Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Интерес към продукта има от цял свят, като има доста запитвания за инвестиции, най-сериозните от които от Близкия Изток. Запрянов обяви, че през март 2017 производството ще започне официално. "Първият месец ще е само в Пловдив, след това за 2-3 месеца очакваме да наберем скорост и да захраним потреблението на територията на България и вероятно ще имаме голям инвеститор, който да ни помогне да изнесем производството извън територията на страната", каза той.

По думите на Джалъзов основните пазари, към които ще се насочат, са Европа, Южна Америка, Канада, както и Скандинавските страни, които са най-големите консуматори на кафе в света. Той допълни, че България се намира по средата на тази класация и затова нашият пазар не е за пренебрегване.

Предприемачите посочиха също, че цената ще бъде ниска, за да може продуктът да бъде масов и постоянно на пазара. Той няма да оскъпи цената на кафето в заведенията. В момента те работят и върху създаването на бъркалка за кафе от същия материал. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт