Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как социалните мрежи влияят върху пазаруването

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 25.11.2016

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Очаква се около 137 млн. американци да вземат участие в шопинг лудостта по случай Деня на благодарността. Традиционно Черния петък и Кибер понеделникът са два от най-важните търговски дни в САЩ, като клиентите пръскат милиарди долари в брой, за да дадат началото на коледните празници. През последните години обаче потребителите имат възможност преди да направят своите покупки да преминат през хиляди продуктови снимки в Printerest или Instagram, да прегледат за промоции във Facebook страницата на търговеца на дребно или да потърсят коментари за марката в Twitter. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според доклада Total Retail 2016 на PwC - глобално проучване сред близо 23 хил. души, 78% от потребителите се влияят от социалните медии, когато пазаруват онлайн. 

Източник: Statista.com

Тази година облеклото оглавява списъка за най-търсените за подаръци вещи. Според изследване на маркетинг компанията Nielsen 61 на сто от американските потребители планират да закупят някакъв вид облекло през тазгодишните празници. Потребителската електроника и видео игрите също са горещи теми за тази година, като съответно 56 и 43 процента от клиентите планира да купят такива.

Източник: Statista.com

Какви са последните спекулации около новите продукти на Apple?

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт