Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple държи 91% от общата печалба на смартфон индустрията

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 23.11.2016

iPhone 7 Plus на Apple Inc. Снимка: Michael Short/Bloomberg iPhone 7 Plus на Apple Inc. Снимка: Michael Short/Bloomberg

Apple заема рекорден дял от общата печалба на смартфон индустрията. Според нов доклад на анализаторската компания Strategy Analytics през третото тримесечие той достига 91%, като на никой друг производител не се падат повече от 2,5%. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Добрите резултати на компанията не са случайни, като се има предвид, че през третото тримесечие тя представи iPhone 7 и iPhone 7 Plus, чиято базова себестойност е около $224, а началната им продажна цена е малко под $650. Общата оперативна печалба на производителите на смартфони през третото тримесечие е $9,4 млрд., като на Apple се падат $8,5 млрд.

Facebook е разработила специален софтуер, който може да се ползва за цензура на географски принцип и който може да убеди властите в Китай да й разрешат да се върне във втората по големина световна икономика след близо 8-годишна забрана, предава New York Times

Софтуерът не премахва постовете, а позволява на трета страна да следи популярни теми и постове, които потребителите споделят в мрежата и да контролира дали те ще се появяват в списъка с новините или не.  

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт