Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Няма индикации за желание от страна на Франция да напусне ЕС

проф. д-р Димитър Веселинов от СУ, Бизнес старт, 22.11.2016

проф. д-р Димитър Веселинов от СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria проф. д-р Димитър Веселинов от СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Франция независимо от нагласите ще остане част от Европа. Към момента няма индикации от страна на французите за желание за напускане на европейската зона. Това коментира проф. д-р Димитър Веселинов от СУ в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му двете изненади от първи тур на първичните президентски избори във Франция са високият резултат на бившия премиер Франсоа Фийон и отпадането от надпреварата на Никола Саркози. 

Един от ключовите моменти в програмата на Франсоа Фийон е по отношение на външната политика и сближаването с Русия, отбеляза проф. д-р Веселинов. 

Според него факторите, от които ще се движат избирателите, ще бъдат в областта на сигурността в социалната сфера, образованието, промените в пенсионната система. 

Един от силните козове на Франсоа Фийон в дебата със своите опоненти е това, че той е имал смелостта по време на най-силния период от управлението на Никола Саркози да заяви, че Франция е в криза. "В момента той претендира със своята програма да изведе Франция от кризата", каза той.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт