Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Symantec придобива LifeLock за $2,3 млрд.

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 21.11.2016

Логото на Symantec. Снимка: Michele Tantussi/Bloomberg Логото на Symantec. Снимка: Michele Tantussi/Bloomberg

Американският концерн за онлайн сигурност Symantec Corp. обяви, че купува LifeLock Inc, компания, която предоставя услуги по защита на кражбата на самоличност, за $2,3 млрд., в сделка, с която се надява да подсили продажбите в поделението си за киберсигурност Norton. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова и Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Сред останалите интересуващи се са били и финансовите инвеститори Permira и TPG. Сделката на Symantec е в съзвучие с усилията на компанията да диверсифицира портфолиото си. През август тя придоби Blue Coat Inc, който помага на фирмите да поддържат сигурността си в интернет, в сделка за $4,65 млрд. 

Корейската компания Samsung застана напълно зад качеството на Galaxy S7. Тя реши категорично да разсее слуховете, след като се появиха съобщения за избухване на модели и от тази серия. 

Volkswagen смята изграждането на собствен завод за батерии за следваща логична стъпка в своето развитие, тъй като разширява производството на коли с по-ниски емисии след скандала Дизелгейт

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт