Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Нужни са визионери, защото няма лесни решения за бъдещето

Гари Левсли, вицепрезидент и изп. директор на CountourGlobal за Източна Европа, в Бизнес старт, 18.11.2016

Гари Левсли, вицепрезидент и изпълнителен директор на CountourGlobal за Източна Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Гари Левсли, вицепрезидент и изпълнителен директор на CountourGlobal за Източна Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няма лесни решения за бъдещето - когато имаме един развит град, за да стане той устойчива общност. Това, от което имаме нужда са визионери, които могат да си представят как трябва да изглежда едно устойчиво градско общество. На конференцията, която организирате, се надяваме да намерим много визионери, които да вдъхновим. Това каза Гари Левсли, вицепрезидент и изпълнителен директор на CountourGlobal* за Източна Европа в предаването Бизнес старт на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

CountourGlobal е един от най-големите производители на електроенергия в България. Голяма част от тази енергия се използва в градовете и работим за развитието на устойчиви общности в България, каза Левсли. 

"Няма голяма компания, която да може да си позволи да не развива своя програма за устойчиви общности. По-голяма част от електричеството, което произвеждаме в България се добива от лигнитни въглища. Това осигурява хиляди работни места за българските граждани. Това е едно от малкото ресурси за производство на електроенергия, които България има в изобилие и помага за развитието на икономиката й. Но в световен мащаб имаме около 1000 мегавата мощности за вятърна електроенергия, 100 мегавата - слънчеви фотоволтаични панели, както и значителни активи във водноелектрически централи и сме фокусирани и върху възобновяемите източници".

На въпроса как ще се променя бизнес моделът на производство на електроенергия в контекста на споразумението от Париж Левсли заяви, че това споразумение е важно за всички държави по света. По думите на госта Парижкото споразумение е утвърдило тенденциите, които се развиват в световен мащаб.

"Обществото няма друг избор, няма алтернатива на устойчивото развитие. Без него хората просто ще погълнат планетата и няма да има общество. Освен споразумението от Париж, ООН прие и план от 17 точки за устойчиво развитие на света, фокусирано върху образованието, енергетиката и устойчивото развитие като цяло.  Ние, в CountourGlobal сме една от компаниите, които гледат много сериозно на процеса, и когато взимаме решение за инвестиции, винаги се стремим да се съобразяваме максимално с целите на ООН".

*В България CountourGlobal е представена чрез компанията ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3.

Гари Левсли, вицепрезидент и изпълнителен директор на CountourGlobal  за Източна Европа, е един от лекторите на петата конференция, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria „Образование и бизнес – устойчиви общности“, която ще се проведе в понеделник, 21.11.2016, в София. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт