Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Лудогорец - пример, че футболът може да е успешен бизнес и в България

Веселин Коларов в Бизнес старт, 18.11.2016

Веселин Коларов, Gol.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселин Коларов, Gol.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лудогорец е пример за това, че и в България футболът може да бъде успешен бизнес дори. Това каза журналистът Веселин Коларов от Gol.bg в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

"Футболът в Европа вече от много години е бизнес. За пръв път български отбор печели пари от спорта и след това ги инвестира. Продължават спекулациите в европейски и най-вече в английски медии, че отбори, като Съндърланд и Лестър искат състезател на Лудогорец - Джонатан Кафу. Цената на футболиста расте с всеки изминал мач. През зимата Лудогорец вероятно няма да се раздели с него, особено ако се класираме за Лига Европа, но през лятото можем да станем свидетели на най-големия изходящ трансфер в историята на българския футбол".

В сряда ни предстои едно наистина важно събитие - Лудогорец е домакин на Базел в Шампионска лига, каза Коларов. "При победа в Разград, Лудогорец могат да пренапишат историята на българския футбол, класирайки се за Лига Европа, което ще бъде огромен успех и ще доведе до сериозна финансова инжекция за клуба.

"При успех, ако победи Базел, Лудогорец ще спечели още 1,5 млн. евро, а при равенство - 500 хил. лева, а както знаем клубът инвестира всички средства в базата си в Разград", каза още коментаторът. Той припомни, че клубът е взел стадиона на концесия за 35 години и прогнозира, че след няколко години е възможно мачовете на шампионска лига да се играят не на националния стадион, а на стадиона на Лудогорец в Разград. "Това ще бъде добре за целия български спорт - да разполагаме с такова модерно съоръжение, което отговаря на критериите на УЕФА да приема мачове от шампионска лига, а и ще помага на националния футбол". 

"Лудогорец действително отсрамва България в европейските клубни турнири в последните години. Това е второ участие и е възможно да подобри своето представяне, завършвайки на трета позиция. За това всички погледи са насочени към мача с Базел. Шансовете според мен са големи".

Още спортни новини четете на Gol.bg.

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт