Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акционерите на Tesla одобриха придобиването на SolarCity

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 18.11.2016

Снимка: Christopher Goodney/Bloomberg Снимка: Christopher Goodney/Bloomberg

Акционерите на Tesla одобриха придобиването на SolarCity. Автомобилната компания обяви, че сделката е била одобрена от 85% от акционерите, а в резултат на новината книжата й поскъпнаха с 1,3% по време на следборсовата търговия вчера, 17 ноември, след като записаха ръст от 2,6% по време на самата борсова сесия. Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е най-големят акционер в SolarCity. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на Tesla са понижили стойността си с близо 20 на сто от началото на годината. Компанията ще се изправи и пред редица предизвикателства, тъй като се опитва да увеличи значително своето годишно производство на автомобили, а през 2017 планира да пусне новия си седан Model 3. 

Salesforce обяви вчера своя отчет, като разкри, че прогнозира приходи за текущото тримесечие, които са над очакванията на анализаторите, тъй като приключва доста големи сделки за своя базиран в облака софтуер за маркетинг и продажби. Това изпрати книжата на компанията с 5% нагоре по време на следборсовата търговия снощи. През последното тримесечие компанията отчита двуцифрен растеж, насочвайки се към много по-евтини и лесни за използване облачни продукти, но същевременно се сблъсква с много по-голяма конкуренция от страна на Oracle и Microsoft.

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт