Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Cisco се сблъсква с проблеми

Технологичен коментар, 17.11.2016

Централата на Cisco Systems Inc., Сан Хосе, Калифорния, САЩ. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Централата на Cisco Systems Inc., Сан Хосе, Калифорния, САЩ. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Cisco Systems прогнозира, че коригираната й печалба за текущото тримесечие няма да бъде толкова голяма, колкото очакваха анализаторите, след като традиционният бизнес на компанията със суичове и рутери продължава да се бори със слабото търсене. Това каза Елена Кирилова от Investor.bg в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Акциите на най-големия производител на мрежово оборудване в света понижиха стойността си с повече от 4% на разширената търговия". 

Cisco залага на бизнеса си с предложения за сигурност и безжични мрежи, за да компенсира този спад, но се сблъсква с конкуренцията на компании, като Huawei, каза още технологичният редактор на Investor.bg. 

Страховете от избора на Тръмп напускат редиците на акционерите на инвеститорите и акциите на Apple показаха, че има възстановяване, коментира Кирилова . "Те повишиха стойността си с 2,3% в сряда. Това е най-голямото им поскъпване  след изненадващата победа на Тръмп на президентските избори. Други технологични компании също се радваха на повишение".

Повече технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт