Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Почти 25% ръст в кредитирането на BNP Paribas от 2014 насам

Бруно Льору, изп. дир. на BNP Paribas Лични финанси, Бизнес старт, 16.11.2016

Изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси за България Бруно Льору Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси за България Бруно Льору Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Като цяло 2016 беше добра година за пазара на потребителски кредити и фундаментите на пазара изглеждат добри. Това заяви новият изпълнителен директор на BNP Paribas Лични финанси Бруно Льору, отговарящ за България и Румъния, в Бизнес старт с Йоанна Николова

Днес има много високо ниво на потребителско доверие, каза Льору. Това прави средата позитивна за банките и небанковите финансови институции, допълни той. 

Най-търсените ни кредитни продукти са обединение на дълга, както и за ремонт на дома и закупуване на автомобили втора употреба, каза Льору. Освен това получаваме все повече запитвания за покупки на смартфони и телевизори, добави той. 

През 2015 в BNP Paribas имаме ръст на кредитирането в България от 7%, докато през тази година очакваме 15% спрямо предходната година, каза Льору. Така че се възстановяваме стабилно от последствията от финансовата криза, допълни той. 

Очаквайте скоро видеото от целия разговор!

 

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт