Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google ще се бори с фалшивите новини

Технологичен коментар, 15.11.2016

Логото на Google Inc. над щанда на компанията на изложението-конференция Dmexco digital, Германия, 14.09.2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Логото на Google Inc. над щанда на компанията на изложението-конференция Dmexco digital, Германия, 14.09.2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Google се превръща в поредната компания, която обръща внимание на проблема „фалшиви новини“. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.​ "Компанията обяви, че работи по промени в своите политики, които да попречат на уебсайтове, които предлагат подвеждащо съдържание да използват програмата AdSense".

"Така компанията цели да спре разпространението на фалшиви новини и заблуди. Промяната идва след проблемите, с които се сблъскаха Facebook и Twitter, след президентските избори в САЩ".

Apple обмисля да се насочи към производството на умни очила и вече е говорила с потенциални доставчици. Очилата ще показват изображения и друга информация, както и разширена реалност, област, в която компанията все повече иска да се насочва, на фона на спада в продажбите на нейния основен продукт iPhone.

С какви конкуренти ще се сблъска Apple в амбициите си за разгръщане в областта на умните очила?

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт