Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бюджет 2017 под въпрос

Депутатите Антони Тренчев от Реформаторския блок и Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт в Бизнес старт, 15.11.2016

Антони Тренчев от Реформаторския блок. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Антони Тренчев от Реформаторския блок. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

ГЕРБ направи много голяма грешка с инициирането на предсрочни парламентарни избори и отнесе доста критики от европейските партньори. Много е опасно да се поддаваме на популизма, който завладява не само България и Европа, но и целия свят. Груба грешка е да се взема за заложник икономическото бъдеще на България с цел политически дивиденти. Това обяви депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Бюджет 2017 е "един нелош десен консервативен бюджет", с който страната върви в правилната посока. "Служебното правителство не трябва да се натоварва да прави бюджет в последния момент", подчерта той, допълвайки, че това е една от най-големите опасности

Депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров пък от своя страна определи бюджета за следващата година като "бюджет на неравенство и масова дейност, на застоя, който не води до никакъв икономически растеж, какъвто би трябвало да очакваме". По думите му с него се предвижда поредното безцелно харчене на средства. 

Според Байрактаров трябва да има ново преизчисляване на бюджета на държавното обществено осигуряване и задължителна разбивка на разходите.  

В отговор Тренчев заяви, че е некоректно да се говори за застой при икономически растеж от 3% за тази година и при прогноза на Европейската комисия за 3,6% за 2017.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт