Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите на развиващите се пазари нагоре за първи път от седмица

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Бизнес старт, 15.11.2016

Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдава се известно спокойствие в Азиатско-тихоокеанския регион, поне по отношение на разпродажбата на облигации. Бенчмарковите облигации в САЩ, както и акциите на развиващите се пазари са нагоре за първи път от седмица въпреки лекото понижение на долара. Това каза в своя пазарен коментар Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова и Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Спадът на американския долар помогна за повишението на част от валутните пазари в Азия. Йената се повиши от ниво, близо до най-ниското от юни, преди да изтрие част от печалбата.

Все още има много несигурност около търговските политики на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, въпреки че телефонно обаждане до китайския президент Си Дзинпин предполага, че двамата имат желание за сътрудничество и Си нарече това правилният избор за отношенията между САЩ и Китай. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт