Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Президентът трябва да играе ролята на обществен стратег

Димитър Манолов, президент на КТ Подкрепа, и Цветан Симеонов, председател на БТПП, Бизнес старт, 14.11.2016

Димитър Манолов, президент на КТ Подкрепа, и Цветан Симеонов, председател на БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Манолов, президент на КТ Подкрепа, и Цветан Симеонов, председател на БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Президентът трябва да играе ролята на обществен стратег – да посочва дневния ред и начините, по които той да бъде изпълняван. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

С провеждането на външна политика президентът може да допринесе много за бизнеса, за формирането на по-силна и ясна позиция по отношение на икономизирането на българската дипломация, коментира от своя страна председателят на БТПП Цветан Симеонов. "Българските дипломати зад граница трябва да знаят, че свърши времето на чистата дипломация и те трябва да се ангажират с успеха на българския бизнес зад граница", посочи той. 

Според Манолов провеждането на предсрочни избори ще бъде съпътствано до някаква степен от по-тежки или по-леки сътресения, но в крайна сметка изходът ще бъде добър. "Необходима е нова управленческа енергия", смята той. 

С оглед на предстоящото гласуване на Бюджет 2017 в парламента и политическата ситуация в момента Симеонов подчерта, че от ключово значение е да се запазят маркоикономическите показатели на страната - ниския държавен дълг, ниските данъци, нивото на преразпределителната роля през бюджета. 

По отношение на Бюджет 2017 лидерът на КТ "Подкрепа" изрази някои притеснения от гледна точка на настоявания на политически фигури в парламента, участвали в президентската надпревара, за съвсем различен подход и политика през бюджета. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт