Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Хората искат не нови политически партии, а обновяване на вече съществуващите

Политологът и политически психолог проф. Антоанета Христова в Бизнес старт, 14.11.2016

Гласуване на балотаж за президентските избори. София, 13 ноември 2016. Снимка: О.Попов/BloombergTVBulgaria Гласуване на балотаж за президентските избори. София, 13 ноември 2016. Снимка: О.Попов/BloombergTVBulgaria

Българското общество иска обновяване на политическите партии, които вече съществуват, а не революции. Иска да може да накаже някого без това да доведе до появата на генерално нови политически партии. Това обяви политологът и политически психолог проф. Антоанета Христова в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова и Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея ген. Румен Радев е бил единственият възможен кандидат, който "от една страна играеше с легитимната политическа власт, а от друга е несистемен". 

"Вчера на върха на успеха Радев много повече се разгърна. Усещането е, че той много бързо ще се автономизира от хората, които помогнаха за неговото избиране. Трябва да се отчете и, че той дойде в резултат от личният си бунт срещу системата", посочи още Христова. 

Според нея е важно да се проследи как Бойко Борисов ще отреагира на натрупаното недоволство спрямо управлението на ГЕРБ, като то може да бъде овладяно позитивно и цикълът да бъде спрян.  

"Вотът беше в резултат на многото грешки, направени от Борисов в последните месеци, изборът на Цецка Цачева не беше съобразен с профила на кандидата, който хората очакваха от ГЕРБ. Трябва да се отчете и, че през последните месеци се появи силен лидер на БСП", коментира Христова. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт