Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бюджетът няма да изгуби шансове за реформи с оставката на правителството

Икономистът от Industry Watch Георги Стоев в Бизнес старт, 14.11.2016

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Ако свържем бюджета с реформаторска икономическа политика, мнозинството, което си отива, не беше реформаторско. Така че няма да изгубим шансове за реформи. Не е ясно колко зле ще станат нещата, но те със сигурност не бяха много положителни от гледна точка на бизнеса. Това коментира икономистът от Industry Watch Георги Стоев в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова и Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му отражението на политическата нестабилност върху икономиката може да се търси по линия на достъпа до финансиране на публичния сектор и плановете за инвестиране в реалната икономика.

"Плановете за рефинансиране на дълга и за емисия на нов дълг ще бъдат затруднени в такава среда не толкова като сбъдване, а най-вече от гледна точка на тайминга, тъй като ще бъдат отложени във времето", обясни икономистът.  

"Предстои да видим колко тежка ще е тази политическа криза. Ако вървим към бързи предсрочни избори, по-скоро ще видим една класическа ситуация, на която сме ставали свидетели и преди. Ако обаче влезем в спирала на непрекъснати избори на всеки 6 или 12 месеца, това сериозно ще затрудни шансовете на България да расте по-бързо", подчерта той. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт