Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българската икономика се връща назад

Финансистът Тодор Николов в Бизнес старт, 14.11.2016

Финансистът Тодор Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Финансистът Тодор Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От днес навлизаме в нова фаза на политическа нестабилност, което означава, че се връщаме назад най-малкото в краткосрочен, а може би и в средносрочен аспект. За първи път от 2010 макроикономическите показатели даваха основание за позитивни прогнози. Имахме всички предпоставки да очакваме, че след политическата криза България ще започне да расте. Това коментира финансистът Тодор Николов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него е безспорно, че средата за малкия и средния бизнес би могла да бъде по-добра, но в момента се разклаща фундаментът.

"Знаем много добре, че винаги когато има предизборна ситуация държавната администрация не функционира ефективно най-малко 6 месеца. Избори може да има напролет и не по-рано от средата на лятото ще можем да имаме функционираща администрация", посочи Николов.

По думите му след като и международните институции са отразили икономическия напредък на България, е имало предпоставки да очакваме растеж и приток на чуждестранни инвестиции. "При сегашната ситуация дори някой да е бил готов да започне инвестиция през 2017, той ще я отложи, докато стане ясно какво ще се случи в бъдеще".

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт