Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво отражение ще има победата на Тръмп върху българската икономика

Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital, Бизнес старт, 11.11.2016

Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки очакваните драматични спадове пазарите бързо изтриха загубите и отчетоха ръст. По-големите корпорации постигнаха забележителни ръстове през вчерашния ден от порядъка на 5-7%. Това коментира управляващият партньор на Expat Capital Никола Янков в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Преговорите за ТПТИ ще бъдат продължени, смята Янков. „Това е стратегически проект. Дори споразумението да бъде забавено с 3-4 години, то вероятно ще продължи да се развива като преговори и ако не бъде приключено в мандата на президента Тръмп, ще бъде приключено в мандата на следващия президент", отбеляза експертът. 

Изборът на Тръмп ще има и позитивно влияние върху инвестиционната активност на американски компании в България, посочи Янков. Той изрази надежда и очакване за засилен интерес от американските компании в областта на финансовите пазари към България. По думите му българското правителство трябва да има и по-активна роля в тази посока.

Янков не е оптимист, че визовият режим за българите в Америка ще отпадне по време на мандата на Доналд Тръмп, освен ако не бъдат предприети доста интересни и иновативни инициативи от българска страна.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт