Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Тръмп раздели икономиката на насочена навътре и насочена навън

Николай Ваньов в Бизнес старт, 10.11.2016

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка:  Michael Nagle/Bloomberg Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Реалният ефект върху американската икономика на избора на Доналд Тръмп може би е малко надценен, като разбира се, несигурността остава. Това каза финансовият анализатор Николай Ваньов в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Виждаме протестите и колко са големи разделенията в американското общество. Това ще привнесе несигурност, но тя тепърва трябва да бъде оценена. Може да се окаже, че Тръмп е истински популист, който няма да изчака времето да убие идеите му, а сам ще го направи много по-рано“.

Тръмп не спомена нито едно от своите предизборни обещания по време на своята победна реч след изборната нощ и това успокои пазарите, изтъкна Ваньов. "Напротив, той държа едно много нормално изказване и заяви, че ще се опита да бъде един нормален президент.  Дали ще успее – тепърва ще разберем“. 

"Ако някой се опита да сложи юзди на Тръмп в най-крайните му политики, това ще е собствената му партия". 

В моите виждания капсулирането никога не е водил до нищо добро, каза анализаторът. "От друга страна има сектори, които още вчера излязоха на силно зелена територия. Тръмп успя да раздели икономиката на насочена навътре и насочена навън". 

Ще се намеси ли Тръмп в работата на Фед? Кои имена се въртят в „мелниците за слухове“ за нов председател на Фед?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт