Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво да очакваме от новата външна политика на САЩ

Журналистът и анализатор Валери Тодоров в Бизнес старт, 10.11.2016

Журналистът и анализатор Валери Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Журналистът и анализатор Валери Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не бива да очакваме, че Тръмп ще е толкова радикален, колкото в предизборната си кампания, но някои от ключовите му изказвания подсказват промени във външната политика на САЩ. Очаква се смяна на фокуса и засилено внимание върху вътрешната политика за сметка на отслабване на ангажиментите във външната. Това обяви журналистът и анализатор Валери Тодоров в предаването "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Хилари Клинтън е преиграла със заплахата, която идва от Русия и намесата на страната в изборите. "Прекалено твърдият тон на Хилари уплаши част от американците. Те виждат риск от по-нататъшно натягане на отношенията с Русия".

"Светът се променя и онова, което наричаме популизъм, всъщност е умора от познатите лица, от познатите ситуации. Сега се разплащаме за последствията от кризата, намесата в Ирак и Сирия, които дадоха много тежки странични ефекти. Тръмп формулира интересни тези във връзка с Русия. Той каза, че не е задължително да харесва Путин, но САЩ трябва да изграждат нормални отношения с Русия", каза още Тодоров. 

Според него България не трябва да очаква радикална промяна от избора на Тръмп за президент освен може би по линия на увеличаване на военните разходи за НАТО. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт