Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

10 ноември 1989: Къде сме 27 години по-късно

Историкът и политик проф. Михаил Неделчев в Бизнес старт, 10.11.2016

Историкът и политик проф. Михаил Неделчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Историкът и политик проф. Михаил Неделчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След 10 ноември 1989 ние живеем напълно различен живот. Тогава имаше двойственост на усещанията - от една страна се очакваше, че и в България ще настане голямата промяна, а от друга - имахме усещането за абсолютната вечност на режима на Тодор Живков. Това коментира историкът и политик проф. Михаил Неделчев в ефира на "Бизнес старт" с водещ Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Brexit и изборът на Тръмп за президент на САЩ маркират нова епоха, но все още не се знае какви ще са последствията за България. "Голямата опасност е ЕС да не бъде по някакъв начин дестабилизиран и ние да бъдем втора група страна в Европа".

По думите му българското национално пространство не е хомогенизирано и има голяма разлика в качеството на живот в големите и малките градове. Като проблем той очерта факта, че в България не е направена категорична декомунизация. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт