Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарът на умни часовници се засилва през третото тримесечие

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 07.11.2016

Умен часовник Samsung Electronics Co. Galaxy Gear S2. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Умен часовник Samsung Electronics Co. Galaxy Gear S2. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

През третото тримесечие на тази година продажбите на умни часовници отбелязват доста значим ръст от 60% на годишна база. Продадени са 6,1 млн. смартчасовника, показват данни на компанията за пазарни анализи Canalys. Цифрите са в противовес на оповестения от IDC преди седмица спад с 50%. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

По-голямата част от този ръст се пада на Apple, който е лидер с пазарен дял от 45,6%. На следващо място е Samsung – с над 18% и на трето – Fitbit – със 17,6%.

Източник: Canalys
 

85% от потребителите на Samsung Note 7 на американския пазар вече са върнали своето устройство. като повечето от тях са предпочели да вземат друго устройство на компанията. За онези в САЩ, които са запазили своя Note 7, компанията ще актуализира софтуера, с помощта на който ще се лимитира способността за зареждане на батерията до около 60%.

Какво ще предложи новият флагман на Samsung?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт