Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Има ли вътрешен терор в Турция?

Мариян Карагьозов, анализатор, Бизнес старт, 07.11.2016

Турски лири. Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg Турски лири. Снимка: Kerem Uzel/Bloomberg

Демократичната партия на народите в Турция се оттегли от работата на комисиите в Парламента. Миналата седмица бяха задържани 12 нейни народни представители, включително и двамата председатели на партията. В знак на протест срещу тези действия партията заяви, че няма да участва в заседанието и работата на комисиите. Това коментира анализаторът Мариян Карагьозов в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му в икономически план в момента Турция приема нова социална система, която да позволи по-пълно обхващане на турските граждани. Туризмът не се развиваше много добре миналата година, отбеляза още анализаторът. "За да компенсира този негативен тренд, турската държава прие пакет от мерки за насърчаване на инвестициите, но за ефект е доста рано да се говори", каза той. 

Русия е един от основните доставчици на нефт и газ за Турция, като зависимостта на южната ни съседка е по-голяма в газовата сфера. За да се захранят нуждите на Инстанбул, проектът "Турски поток" е съвсем обоснован поне в едната му тръба, коментира още той. "Въпросът е дали ще има втора тръба, която отново да излиза на турско-гръцката граница, за да се продължи към Италия или други европейски пазари", посочи Карагьозов. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт